Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Zeilwedstrijd organiseren? Spannend en leuk! Maar wat zijn de regels?

publicatie: 19-09-2017

In Nederland wordt veel aan wedstrijdzeilen gedaan. Spannend en leuk voor de deelnemers. Er zijn ook vaarweggebruikers die schrikken van een groot veld wedstrijdzeilers die op hen afkomt. Wat zijn de regels?

 

Website ‘Varen doe je Samen!’ doet het ook prima op je smartphone!

publicatie: 18-09-2017

De ‘Varen doe je Samen!’ website is volledig responsive, wat betekent dat de site ook volledig geschikt om te gebruiken op je mobiele telefoon of tablet. Dat maakt het mogelijk om ook tijdens het varen bijvoorbeeld de VDJS Knooppunten direct op te vragen. Je hebt daar wel bereik (mobiel internet) voor nodig op je telefoon, maar dat is, zeker op de Nederlandse binnenwateren, tegenwoordig bijna overal het geval.

 

Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar

publicatie: 16-09-2017

De Reddingsbrigade Nederland bestaat op 16 september precies 100 jaar. Op 16 september 1917 vond de officiële oprichtingsvergadering van ‘de Nederlandsche Bond tot het Redden van Drenkelingen’ plaats op initiatief van vijf reddingsbrigades uit Den Bosch, Amsterdam, Breda, Den Haag en Haarlem. Nu 100 jaar later is Reddingsbrigade Nederland uitgegroeid tot een landelijke vereniging van 166 aangesloten Reddingsbrigades door heel Nederland.

 

Vaar je wel eens in de omgeving Hollandsch Diep - Dordtsche Kil? Dan zoeken wij jou!

publicatie: 15-09-2017

We kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Als je geïnteresseerd bent, dan kun je je aanmelden voor de panelsessie van 29 september van 10.00 uur tot 13.00 uur te Duivelseiland Dordrecht (Van Leeuwenhoekweg 20, Dordrecht) door een mail te sturen naar Info@varendoejesamen.nl. Bij eventuele vragen kun je ook bij dit emailadres terecht.

 

Uitgelicht: De Waterpolitie, samenwerkende partij van ‘Varen doe je Samen!’.

publicatie: 14-09-2017

De Waterpolitie houdt toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart op de Nederlandse wateren en op de Noordzee, ook buiten de kustlijn (de zogeheten territoriale wateren). De politie controleert bijvoorbeeld boten en jetski's in recreatiegebieden en ladingen van schepen op rivieren en zee. Ook ondersteunt de waterpolitie evenementen zoals bijvoorbeeld Sail Amsterdam of de intocht van Sinterklaas. Tot slot helpen de medewerkers van de waterpolitie bij de opsporing van mensen die op zee vermist zijn geraakt.

 

Workshop RiverGuide - Zuid Holland op de kaart

publicatie: 12-09-2017

Bent u een recreatievaarder die regelmatig gebruik maakt van de vaarwegen in Zuid Holland? Dan zijn we op zoek naar uw input! De Provincie Zuid Holland nodigt u uit om deel te nemen aan een workshop om de informatie aan de recreatievaart te verbeteren.

 

Veel aandacht voor voorlichting tijdens Visserijdagen in Harlingen

publicatie: 08-09-2017

Zaterdag 2 september heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met de Provinciale waterstaat op de visserijdagen in Harlingen voorlichting gegeven over de werkzaamheden die zij uitvoeren. Het zorgen voor een vlotte en veilige scheepvaaart is een belangrijk onderdeel van deze werkzaamheden.

 

Eerste Vaarbewaarkaart uitgereikt tijdens HISWA te Water

publicatie: 05-09-2017

Tijdens de HISWA te Water is de eerste Vaarbewaarkaart uitgereikt aan Nancy Scheijven, de nieuwe directeur Scheepvaartverkeer- en Watermanagement van Rijkswaterstaat. De Vaarbewaarkaart is een handig overzicht van vaartips, regels en seinen gedrukt op een stevige kaart die aan boord bewaard kan worden. De kaart was populair, tijdens de beurs hebben vele bezoekers van de stand een Vaarbewaarkaart opgehaald.

 

Laatste Amsterdamse editie HISWA te Water druk bezocht

publicatie: 04-09-2017

Met 21751 bezoekers is de laatste Amsterdamse editie van de HISWA te Water goed bezocht. Eerdere edities waren wel eens drukker, maar de organisatie is tevreden: het publiek was zeer serieus en had een hoge koopbereidheid.

 

Verkeerspost Ouddorp: vaste rots in de branding

publicatie: 01-09-2017

De diverse verkeersposten van Rijkswaterstaat langs de Nederlandse kust zijn van grote waarde voor de Kustwacht. Zij zijn de extra ogen van de Kustwacht die haar operatiecentrum in Den Helder heeft gevestigd.

 

Veertigste editie Wereldhavendagen Rotterdam worden ‘Werelds’

publicatie: 31-08-2017

Op 1, 2 en 3 september staat Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen weer helemaal in het teken van de haven. Het is de 40e editie van de havendagen, dit jaar is het thema ‘Werelds’.

 

Grote handhavingsactie Rijkswaterstaat op water voor veilig varen

publicatie: 28-08-2017

Afgelopen week heeft Rijkswaterstaat in Flevoland en Friesland een grote handhavingsactie op het water gehouden. Met patrouillevaartuigen, rhib’s, een waterscooter en een helikopter werd gecontroleerd op de vaarregels voor de recreatievaart. Doel van deze actie is het bevorderen van de veiligheid op het water, zodat het voor alle vaarweggebruikers veilig en leuk varen is. 

 

Rijkswaterstaat campagne: Vlot en veilig door de sluis

publicatie: 25-08-2017

Rijkswaterstaat heeft een campagne gelanceerd waarin voorlichting wordt gegeven over het vlot en veilig passeren van een sluis. Nederlandse schippers komen onderweg regelmatig sluizen tegen. Niet iedere schipper kent de regels bij het passeren van deze sluizen. Belangrijk is dat grote vrachtschepen en recreatievaart rekening met elkaar houden.

 

Vernieuwde versie KNRM Helpt-app nu te downloaden

publicatie: 24-08-2017

KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), heeft een update gekregen. De nieuwe versie is direct te downloaden voor zowel Android- als iOS-smartphones.

 

Combineer de praktijk(er)vaartocht Amsterdam met een bezoek aan de HISWA te water!

publicatie: 22-08-2017

Op woensdag 30 augustus vindt de 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartocht plaats op de Amsterdamse grachten. Tegelijk is de HISWA te water-beurs in de Amsterdam Marina. Varen doe je Samen heeft nu een aantrekkelijke beursaanbieding: je kunt een bezoek aan de beurs combineren met de praktijk(er)vaartocht voor slechts 55 euro.

 

Wetterskip Fryslân: steeds minder gebruik van illegale antifouling

publicatie: 21-08-2017

Het gebruik van illegale onderwaterverf door recreatievaarders is dit voorjaar verder afgenomen. Dat concludeert het Wetterskip Fryslân, dat dit voorjaar controles bij werven, verkooppunten en particuliere bootbezitters hield.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer